woensdag 6 oktober 2010

Zondag 3 oktober - Epcot

imageVandaag een culinaire dag in Disneyworld. Enkele dagen geleden heeft het jaarlijkse “Food & Wine”-Festival zijn deuren geopend in het park Epcot en zal meer dan een maand duren. Voor de mensen die niet weten wat het Disneypark Epcot is, volgt hier een korte beschrijving.

image Epcot (van 1982 tot 1993: EPCOT Center) is een pretpark in het Walt Disney World Resort in Lake Buena Vista, Florida. Het was het tweede pretpark binnen dit resort, wat geopend werd op 1 oktober 1982, en is qua oppervlakte (121 hectare) twee keer zo groot als het eerste park van het resort, het Magic Kingdom. In 2008 werd het park bezocht door maar liefst 10,93 bezoekers, wat het park op de zesde plaats zette van het meest bezochte park ter wereld. Het park is het meest educatieve park van het Walt Disney World Resort, door alle educatieve attracties waar men kan leren over de toekomst en de geschiedenis van de mens.

IMG_1733 Het belangrijkste gebouw in dit park is een grote bol. In deze bol zit Spaceship Earth, een attractie waarbij er een leerzame tocht door de communicatiewereld wordt gemaakt. Oorspronkelijk zou dit geen park maar een heuse stad worden, met scholen, kerken en een stadscentrum. Dit idee werd na het overlijden van Walt Disney geannuleerd. Roy Oliver Disney (de broer van Walt Disney) zag dit niet zitten en heeft het hele stad-idee omgevormd tot een leerzaam park. De naam van het project is wel hetzelfde gebleven.

Het park bestaat uit twee grote gebieden: Future World en World Showcase. In Future World vind je tentoonstellingen zoals het Universe of Energy waar wordt uitgelegd hoe de verschillende bronnen van energie tot stand zijn gekomen.

IMG_1714 World Showcase is gelegen rond een meer. Er zijn paviljoenen van elf verschillende landen te zien, met attracties, winkels en eetgelegenheden uit het desbetreffende land. Zo kun je bijvoorbeeld in het China Paviljoen Chinese acrobaten bezig zien en in het Noorwegen Paviljoen kun je een tour maken met een Vikingschip.

In dit laatste deel bevindt zich ook het “Food & Wine” festival waar men bij de reeds bestaande paviljoenen een drank- en eettentje hebben. Ook andere gastlanden hebben tijdens dit festival een eettentje. Dit jaar is eindelijk ook België aanwezig, met als specialiteiten “mosselen in looksaus”, “Brusselse wafels” en verschillende soorten Belgische bieren. Dit tentje hebben we dan ook bezocht en ze waren heerlijk. Jammer genoeg waren er geen echte Belgische frieten te vinden.

Om jullie een indruk te geven hoe groot dit festival is, hier enkele cijfers (wel in het Engels):

image
 • More than 300 national and international wines
 • 45 fabulous days long
 • More than 76 kinds of international foods, each appetizer-sized portion priced $2-$5
 • More than 160 of America’s most celebrated chefs and Walt Disney World® Resort chefs
 • 1,200 wine and beer seminars featuring more than 100 topics
 • More than 1,200 fireworks rockets exploding each night over World Showcase Lagoon in “IllumiNations: Reflections of Earth” grand finale to the festival
 • 135 Eat to the Beat! concerts performed
 • 33,000 bottles of wine and champagne
 • 1.2 million hors d-oeuvre plates
 • 2.1 million Vanity Fair napkins
 • 750,000 beer cups
 • 690,000 sumptuous samplings
 • 600,000 forks
 • 338,000 wine glasses1,
 • 500 pounds of fresh strawberries
 • 3,000 gallons of soup, including cheddar cheese soup (Montreal marketplace), seafood gumbo (New Orleans marketplace), and chilled tomato and garlic soup (Barcelona marketplace)
 • 100,000 miniature desserts, including crème brulee, traditional apple strudel, baklava and more

IMG_1756 Samen met Chris & Shannon hebben we de ganse dag rustig van tentje naar tentje gewandeld om daar de verschillende specialiteiten te proeven. Gelukkig waren het allemaal kleine porties, maar ze waren allemaal heerlijk. Om 21:00 u was het tijd om een plekje op te zoeken om naar het vuurwerk “Illuminations” te gaan zien. Dit was een mooie afsluiter van de dag. Een minder prettig moment was het afscheid nemen van Chris & Shannon. Zij vliegen morgen richting huis (Seattle). We hebben samen een geweldige tijd beleefd en we hebben gezellig kunnen bijpraten, ideeën wisselen of gewoon samen zijn.

Chris & Shannon, we zien jullie zeker nog terug, want het was fantastisch !!

 

20101003_Epcot

Geen opmerkingen: