dinsdag 5 oktober 2010

Zaterdag 2 oktober – Arrival in Port Canaveral

SeeYouSoon

Vroeg uit de veren.  Ontbijt om 7u, een laatste keer met onze vrienden rond de tafel en nemen we afscheid van Pierre en Simoun die ons gedurende de cruise “excellent” hebben voorzien van eten en drinken.  Om 8:30u staan we al in de terminal te wachten voor de paspoortcontrole.

Peter, Walter en Kori nemen de bus richting luchthaven om de wagen op te pikken en Sally, Kristi en Kelsey nemen de bus richting hotel “Animal Kingdom Lodge”. Met spijt nemen we afscheid van Kori die vandaag al naar huis vertrekt. Kori, je bent een toffe meid en hopelijk zien we je nog eens terug.

Rond 12 uur zijn we allemaal weer samen en gaan we een bezoek brengen aan Downtown Disney. Downtown Disney is de naam van het winkel- en uitgaansgebied in het Walt Disney World Resort. Het bestaat uit drie regio's.

  • Marketplace is het winkelgedeelte. Hier vind je de meeste winkels zoals de grootste Disneywinkel ter wereld maar er zijn ook restaurants.
  • In Pleasure Island bevonden zich vooral disco's en clubs waar je 's avonds kunt uitgaan.
    In september 2008 zijn de meeste disco's en clubs gesloten en worden in 2009 en 2010 vervangen door winkels en restaurants.
  • In West Side kun je onder andere een voorstelling van Cirque du Soleil bekijken of je kunt naar Disney Quest. Dit is een groot gebouw met vijf verdiepingen waar je gewone videospelletjes kunt spelen en virtuele dingen kunt doen zoals een eigen achtbaan maken en uitproberen.

 DowntownDisneymap

T-REX Nadat we er enkele uren hebben rondgewandeld is het tijd om te gaan eten in het restaurant T-Rex waar we een reservatie voor hebben.  Dit thema-restaurant is volledig opgebouwd in het tijdperk van de dinosaurussen, dus rustig was het zeker niet. Nadat we een Gigantosaurus burger hebben binnengespeeld met een mammoet in onze nek rijden we terug richting hotel, want de vermoeidheid begint door te wegen en daarom vroeg onder de wol.

20101002_Arrival

 

Geen opmerkingen: