woensdag 6 oktober 2010

Maandag 4 oktober 2010 – Typhoon Lagoon

image Vandaag staat er waterpret op het menu.  Van dobberen in het water, ons laten meesleuren in het golfslagbad tot een echte water rollercoaster.  Dit gaan we allemaal beleven in Disney’s Typhoon Lagoon.

Disney's Typhoon Lagoon, kortweg Typhoon Lagoon, is een waterpark met een tropisch thema, gesitueerd in het enorme Walt Disney World Resort in het Amerikaanse Lake Buena Vista in Florida, van maar liefst 22 hectare.

IMG_0695 Typhoon Lagoon is een waterpark vol met glijbanen en zwembaden. Zo heb je er bijvoorbeeld de enorme Surf Pool waar je golven hebt van wel twee meter hoog. Ook ligt er een rivier rondom het park heen waar je rustig kunt dobberen op een rubberen band, de Castaway Creek. Je kunt er zelfs snorkelen in het Shark Reef, een kleine poel met echte haaien en tropische vissen. De laatste attractie die er bij gekomen is, is Crush’n Gusher, een water rollercoaster. Dit soort rollercoaster zal ook aanwezig zijn op het nieuwste Disney cruise ship “Dream”.

Het thema van het park is tropisch en met strandspullen die overal zijn neergestrand. Dit komt volgens het verhaal van Disney door een typhoon die eens woedde: het land werd overspoeld door metershoge golven, en toen het water weer wegspoelde, liet het een hoop wrakhout achter op het tropische gebied. Later werd dit omgetoverd tot Disney's Typhoon Lagoon, Het water liet ook een garnalenvissersboot, de Miss Tilly achter op de vulkaan Mount Mayday. Om het halfuur voel je de aarde nog trillen, en lijkt het alsof Mount Mayday gaat uitbarsten, maar in feite spuit de vulkaan en enorme geiser van 15 meter omhoog, nadat de Miss Tilly haar bellen heeft laten klinken.

Van de ene glijbaan naar de andere, met een raft naar beneden in de wildwaterbaan, wat zwemmen, wat rusten, … Voor we het weten is het 5 uur en sluit het park zijn deuren.

BOMA

Terug in het hotel maken we ons klaar voor een etentje in het restaurant “Boma”. Dit restaurant is in “Animal Kingdom Lodge” en heeft een Afrikaans interieur en Afrikaanse keuken. 

gif_anime_clipart_disney_080IMG_0332 Om 9 uur zijn we in de gigantisch grote inkomhal van het hotel afgesproken met Kristi, Walter en Kelsey.  In de bar praten we nog wat bij over de voorbije weken met een heerlijke cocktail.  De avond vliegt voorbij en dan is het tijd om ook hier afscheid te nemen.  Onze tijd samen was fantastisch.  Hopelijk zien we elkaar gauw weer terug.

Kristi, Walter en Kelsey bedankt voor de mooie tijd die we samen hebben beleefd.

20101004_TyphoonLagoon

Geen opmerkingen: