maandag 4 oktober 2010

Vrijdag 1 oktober – Castaway Cay

CastawayCayHet paradijs op aarde, “Castaway Cay”.  Castaway Cay is een privé-eiland van The Walt Disney Company in de Bahama's. Het eiland is ontworpen als exclusieve bestemming voor de schepen van de Disney Cruise Line. De Disney Wonder bezoekt het eiland 2 keer per week, en de Disney Magic 1 keer per week. In de toekomst zullen ook de nieuwe Disney cruiseschepen, de Disney Dream (2011) en de Disney Fantasy (2012), het eiland bezoeken. Het eiland is gelegen dichtbij de Great Abaco eilanden op 26°05'N-77°32°W. Voordat Disney het eiland omdoopte tot Castaway Cay, was de naam van het eiland Gorda Cay. Het eiland is nu volledig eigendom van Disney.

DiscoverParadise Gelukkig ziet het weer er zonnig uit en kunnen we zonder problemen aanmeren. De deuren openen en een heel leger personeel en materiaal worden op het eiland gezet. Wij moeten nog even wachten tot al het materiaal van boord is. Daarna is het onze beurt om aan wal te gaan. We worden al dadelijk verwelkomt door Captain Jack Sparrow met op de achtergrond “The Flying Dutchman” uit “Pirates of the Caribbean”. Op het strand aangekomen hebben we al dadelijk een plaatsje in de schaduw gevonden want de zon brandt al hevig. Snel in het water om af te koelen. Op het eiland hebben ze een nieuwe attractie gebouwd, “The Pelican Plounch”, dus moeten we dit zeker eerst gaan uitproberen.

SplashAway Na wat zwemmen in het heldere water, stappen we op een waterfiets om zo dicht mogelijk bij “The Flying Dutchman” te peddelen om foto’s te kunnen nemen. Ondertussen is de honger aanwezig en peddelen we terug naar de kant om te gaan kijken wat er allemaal te eten valt op de barbeque. Na het eten nog wat tijd om te gaan wandelen en te gaan snorkelen. Ze zeggen dat er onderwater een standbeeld van Minnie is, dus tijd om dit te gaan zoeken.

20101001_CastawayCay

Jammer genoeg is de tijd ondertussen snel voorbij gegaan, zodat we ons opnieuw richting schip moeten begeven voor onze laatste avond op het schip. Nog vlug even enkele Fun facts over “Castaway Cay”:

  • Castaway Cay is gebruikt als achtergrond voor de film Splash. Het strand waar Tom Hanks en Daryl Hannah elkaar voor het eerst ontmoeten is op Gorda Cay (Castaway Cay).
  • Castaway Cay heeft een officiële eigen postzegel, die speciaal voor het eiland en de Disney Cruise Line is ontworpen. Het is onder de gasten dan ook erg populair om vanaf het eiland een postkaart te versturen.
  • Voordat Disney het eiland omtoverde tot een exclusieve familiebestemming, was het eiland een doorvoerpunt van drugs. De landingsbaan in het midden van het eiland herinnert nog aan die tijd.

Onze laatste avond aan boord beleven we samen met onze vrienden en de show “Remember the Magic”, welk een overzicht geeft van al datgene we hebben gedaan tijdens deze oververgetelijke reis.

20101001_TillWeMeetAgain

gif_anime_clipart_disney_029gif_anime_clipart_disney_065 Na de show ook afscheid nemen van de verschillende figuren aan boord op de receptie “Till we meet again”. Met spijt in ons hart nemen we afscheid, maar dit zal zeker niet de laatste keer zijn, want onze gedachten zijn al bij een volgende reis. Deze reis zal dan wel op één van de nieuwe schepen zijn van Disney.

Morgen moeten we van boord, maar er zullen geen nieuwe gasten worden verwelkomt. Het cruiseschip gaat voor 2 weken in droogdok voor een compleet nazicht en een vernieuwing van het interieur.

Geen opmerkingen: