woensdag 6 oktober 2010

Dinsdag 5 oktober – Island of Adventure - Universal Studios

Harry Potter, Spiderman, de Hulk, The Simpsons, Jaws, Shrek en nog vele anderen helden brengen we vandaag een bezoek in  het attractiepark Universal Orlando.

HArry%20officialpw_logo Het bestaat uit de twee themaparken Universal Studios Florida en Universal Island of Adventures, de Universal City Walk en drie Loews hotels. Het is na Walt Disney World Resort het grootste park in Florida.

the-simpsons-1 Oorspronkelijk werd het geopend als Universal Studios Florida en noemde het zo tot 1998. Om beter te kunnen concurreren met Walt Disney World Resort werd het attractiepark verder uitgebouwd. In 1999 opende het compleet vernieuwde park zijn deuren. Er werd een tweede attractiepark aan toegevoegd, hotels gebouwd en de uitgaansgelegenheden werden drastisch vergroot. Tussen 1998 en 2001 noemde het Universal Studios Escape. Vanaf 2002 is het park een volwaardig resort en is de naam Universal Orlando Resort.

Universal Studios Orlando - het oorspronkelijke park, gebouwd rond de films van Universal Studios. UIOA%20Logo%20copyIsland of Adventures – het nieuwere park is een mix tussen filmdecors van b.v. Jurassic Park en fantasiewerelden. In dit park staan dan ook veel meer achtbanen en water rides dan in het oorspronkelijke park. Hier is ondertussen ook “The Wizarding World of Harry Potter” geopend.

circle_gold_white

We starten onze tocht in Island of Adventure omdat we zeker “The Wizarding World of Harry Potter” willen zien. We zijn er vroeg, maar het volk begint hier toch al toe te stromen.  We gaan direct aanschuiven voor de belangrijkste attractie “The forbidden journey”.  De wachttijd is al 40 minuten, maar die is zo om: een wandeling door Zweinstein brengt ons direct in de wereld van Harry Potter.  Bewegende schilderijen, de eetzaal, de kamer van professor Dumbledoor, de pratende sorteerhoed en nog zoveel meer.  Het is er allemaal.  Uiteindelijk komen we aan bij de karretjes die ons op een spectaculaire manier door het verhaal leiden.

Na al deze belevenissen wandelen we door het stadje met alle bekende winkeltjes uit het verhaal.  En dan is het tijd voor een verfrissing: een echt boterbiertje.  Mmmmm, lekker!

Daarna is het tijd om de andere delen van het park te ontdekken: Jurassic Park, Marvel, Toon Lagoon, The Lost Continent en Seuss Landing. 

simpsons-12457

In de namiddag gaan we naar Universal Studios met als eerste een bezoek aan “Mel’s Drive-in” om onze honger te stillen. Daarna staan Shrek 4D, The Simpsons, Disaster en Jaws als grote attracties op het programma.  Gelukkig bezoeken we deze parken nog een tweede dag, want de tijd vliegt en voor we het weten is het tijd om door te gaan.

 

We brengen nog een bezoek aan de CityWalk. citywalk1 Universal CityWalk Orlando is de uitgaansgelegenheid van het resort. Hier vind je veel winkels en restaurants, een bioscoop en discotheken.

Het Hard Rock Cafe, enkele winkeltjes, een hapje en een drankje en dan is het tijd om naar het hotel te gaan. 

20101005_UniversalStudios1

1 opmerking:

Rudi Ronzani zei

F&*k me Peter, als ik zo door de blog scroll dan kan ik alleen maar concluderen dat jullie wel weten hoe een goeie vakantie te organiseren! Ziet er allemaal geweldig uit!

Is't nog nie ver genoeg geweest nu? Kom maar naar huis, kom, ik heb enkele MOSS dingetjes voor jou :-)