dinsdag 14 september 2010

Parijs, de lichtstad – Zondag 12 september 2010

Paris, here we come!

EiffelTower_Transparant Na een stevig ontbijt zijn we klaar om de lichtstad te bezoeken.  Na een metrorit van 40 min. staan we in het hartje van Parijs.  Een bezoek aan de “Catacombs” valt spijtig genoeg in het water.  Wanneer we daar aankomen zijn er al vele bezoekers binnen en staat er een wachtrij van wel 200 mensen, wat neerkomt op ongeveer 1,5 uur wachten.  We besluiten om dit niet te doen, we willen de rest van ons bezoek niet als opgejaagd wild rondlopen.

We nemen de metro tot aan de Notre-Dame.  Vanaf hier vertrekt onze uitgestippelde wandeling.  De Notre-Dame is al dadelijk een eerste voltreffer voor Kris & Walter. Hier kunnen ze zien dat Disney’s tekenfilm “Hunchback of Notre-Dame” echt gebaseerd is op dit monument. 

davinci Via La Conciergerie, Sainte-Chapelle … en langs de oevers van de Seine komen we terecht aan het gigantische Louvre. Alle filmmomenten van de “Da Vinci Code” worden werkelijkheid en ze genieten met volle teugen van de pracht en de praal van de historische gebouwen.  Als tuinliefhebbers hebben Kris & Walter veel oog voor de bloemen in Le Jardin des Tuileries.  Vanaf de Obelisk aan Place de la Concorde komt de Arc de Triomphe en de Eiffeltoren in ‘t zicht.

placeetoile Onze magen beginnen te knorren, dus tijd voor een hapje.  En het kan toch niet beter dan op Le Champs-Élysées .  Verwondering alom bij het zien van de wachtrijen aan de chique boetieks.  Na het bewonderen van Arc de Triomphe nemen we de metro tot aan Trocadero waar we een heel mooi zicht krijgen op de Eiffeltoren.

parispostcard Tijd om een boottocht op de Seine, waar we alle monumenten nog eens terug kunnen bewonderen.  Het weer is fantastisch dus ook hier wordt met volle teugen genoten vanaf het bovendek.  Na de boottocht natuurlijk het monument der monumenten, de Eiffeltoren.  Vanuit de verte leek deze voor Kris & Walter niet zo groot, maar vanaf de moment ze er onder stonden moesten ze hun mening herzien.  “It’s huge”.

Tijd om de dag af te sluiten in een typische Franse bistro aan het Centre Pompidou.  Klein, fijn en super gezellig.  Met een lekker glaasje wijn hebben we de dag afgesloten.  Daarna terug met de metro naar het hotel.

Oogjes toe, snaveltjes dicht, slaap lekker.

20100912_Paris1

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ook hier kunnen we de foto's niet van bekijken ... spijtig ze zien er mooi uit en wat een prachtig weer! groetjes, Mireille en Patrick

Ruud Endeveld zei

vandaag in De Standaard:

Euro Disney denkt aan derde themapark
dinsdag 14 september 2010, 11u27Bron: belga/dpa Auteur: svh Aanraden 1 Delen Bewaar Corrigeer E-mail Print
Euro Disney denkt aan derde themapark


PARIJS - Euro Disney SCA, het moederbedrijf van Disneyland Parijs, tekent dinsdag een overeenkomst met de Franse overheden over een verlenging van de uitbating van het park.
Die overeenkomst bevat ook de mogelijke bouw van een derde Disney park.

Het contract wordt verlengd tot 2030. Op termijn kan er ook een derde themapark bijkomen, naast het bestaande Disneyland en Walt Disney Studios.

Disneyland Parijs is één van de bekendste toerstistische bestemmingen in Europa.

Groeten!