dinsdag 14 september 2010

Disneyland Parijs – zaterdag 11 september 2010

NewGenerationFestival Vanmorgen de rit van Antwerpen naar Disneyland Parijs gedaan en alles is goed verlopen. Na 4 uur rijden met onderbreking en een kleine file zijn we aangekomen op de plaats waar iedereen zich toch een beetje vrolijk voelt, namelijk Disneyland Parijs.

We hebben voor ons verblijf het Hotel Seqouia geboekt. Hier hebben we al meerdere malen verbleven en de kamers zijn mooi, proper en dicht bij de parken.  Na het inchecken vertrekken we direct naar het park.  Disneyland staat natuurlijk als eerste op het programma.  Het weer is fantastisch, wat natuurlijk heel veel volk met zich meebrengt.  M.a.w. het is heel druk.

cliplandt31Een wandeling langs Main Street and Fantasyland brengt ons naar Discoveryland waar we onze eerste fastpass halen voor Space Mountain.  We hebben nog ruim de tijd om eerst iets te gaan eten, dus gaan we terug naar Fantasyland en genieten we van pasta en pizza in het restaurant “Bella Notte”, het restaurant waar “Lady and the Tramp” hun spaghetti aten.  Daarna terug naar Discoveryland voor een ritje naar de maan.

Het mooie weer en het vele volk geeft wachtrijen aan de attracties van minstens 60 min.  Dan nog maar een fastpass gaan halen, deze keer voor Big Thunder Mountain, waar we pas rond 20:30u terecht kunnen.  Ondertussen genieten we van de show “Disney Showtime Spectacular” voor het kasteel en van de parade “Welcome Princess Tiana Parade”

disney_studio_logo Na de parade gaan we naar de Walt Disney Studios, het tweede park.  Daar ook heel veel volk en lange wachtrijen.  Vandaag dus enkel een wandeling door het park.  Om 19u sluiten we mee het park en gaan we terug naar Disneyland. 

Na ons Mexicaans diner is het tijd om onze 2e fastpass te gebruiken.  Big Thunder Mountain Railroad; een treinrit door het wilde westen. 
Een wandeling, in het donker, door Adventure Land maakt het allemaal wat specialer en een boottocht in “Pirates of the Caribbean” sluit de dag in schoonheid af.  Langs het mooie kasteel en de feeërieke “Main Street” zoeken we onze weg naar buiten, richting hotel.

Moe en voldaan gaan we naar onze kamers en wiegen komt er niet aan te pas.

Bedankt Peter H voor de reactie, we zullen de tekst verbeteren ;-) 

20100911_DLRP011

1 opmerking:

Anoniem zei

Peter en Sally, de foto's die bij jullie bezoek aan Disneyland Paris horen kunnen wij niet bekijken?
groetjes, Mireille en Patrick