zaterdag 25 september 2010

Donderdag 23 september 2010 - “Crossing the Atlantic”

 bannerVandaag zijn we aan onze eerste dag begonnen om de Atlantische Oceaan over te steken. Het schip gedraagt zich al iets woeliger. We hebben al gehoord van de Tropische storm “Lisa”, maar deze zouden we kunnen vermijden. Dit is ook de reden waarom we gisteren de haven van Madeira enkele uren vroeger hebben verlaten.

De zon is nog niet van de partij, maar dit zal niet lang meer duren. Momenteel liggen we in de stoelen aan het zwembad te genieten van het warme weer. Hopelijk blijft het zo de komende dagen.

CaptainTijd om nog enkele “Fun Facts” vrij te geven.

  • De schepen van Disney Cruise Line hebben een unieke hoorn, namelijk de eerste zeven tonen van “When You Wish Upon a Star” uit de tekenfilm “Pinoccio”.
  • Disney schepen zijn de enigste schepen die 4 kapiteins hebben – De kapitein van het schip, Kapitein Mickey, Kapitein Hook en Kapitein Jack Sparrow.
  • De lengte van het schip is 964 feet (ongeveer 321 meter), de Disney Magic is langer dan Main Street U.S.A in de Magic Kingdom in Walt Disney World.

20100923_XingDay01_Ship

halloween_75 Vanavond staat er een nieuwe show op het programma “Villains Tonight”, dan komen al de slechte karakters uit de verschillende Disney tekenfilms ons een bezoek brengen en het beloofd een spectakel te worden. Hier alvast een voorsmaakje.

CaptainHook Hopelijk nemen ze het schip niet over, zodat verder alles rustig kan verlopen. Hoe moeten we ons weeral kleden vanavond? Peter gaat zich niet speciaal kleden, want hij zal al “Villain” genoeg zijn. Sally heeft haar bezem thuis gelaten, dus van vliegen zal er niet veel van in huis komen.

Na de mooie show met zijn vele effecten zijn we nog wat gaan wandelen op het bovenste deck, om daarna te gaan feesten in de grote inkomhal, samen met de verschillende karakters, waaronder Stitch, Kapitein Haak, Ursula, Hades en de boze heksen uit Assepoester, Sneeuwwitje en Hercules. We moeten onze urenwerken nogmaals een uur terugdraaien en we voelen het schip stevig op en neer gaan, dus ze wiegen ons degelijk in slaap.

Bericht voor Eddy: Tijdens onze rondrit in Funchal - Madeira was er eigenlijk niets meer te zien van de voorbije overstromingen. Alles leek hier terug in de normale plooi te zijn gevallen. We hebben natuurlijk niet het volledige eiland kunnen zien, maar ons bezocht gedeelte, welk we deels op eigen houtje hebben gedaan, leek in ieder geval in orde.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey Peter en Sally,

Leuk om jullie reis zo te kunnen volgen, enig probleem onze Seppe wil nu ook naar Disneyland ;-) met de nadruk op NU