zaterdag 25 september 2010

Vrijdag 24 september 2010 - “Rock the boat”

TransatlanticCrossing Vandaag is de dag al zonnig begonnen. We moeten alweer ons horloge met 1 uur vervroegen, want we varen richting Amerika.

De ochtend is al goed gevuld, na een lekker ontbijt op het achterdek van het cruiseship, nog even gaan luieren aan het zwembad en duik nemen in het zwembad. Daarna tijd om te gaan luisteren naar een voordracht over de oceaan, waar we ons momenteel op bevinden. We willen wel eens weten wat er onder ons allemaal te beleven valt. Zoals mijn schoonvader altijd zei dat “de zee alle dagen anders is”, nu moet ik hem wel gaan gelijk geven, want de zichten vanop ons balkon zijn formidabel. Ondertussen hebben we al een mooie collectie aan oceaan-zichten en deze willen we natuurlijk met jullie gaan delen.

20100924_XingDay02

Na de voordracht is het tijd voor nieuwe tekenlessen, ditmaal leren we Pinocchio en Jiminy Cricket tekenen.Het lijkt misschien iets voor kinderen, maar dit is het echter niet, want Disneykarakters tekenen is niet echt makkelijk.

CaptainMickey2 Zoals beloofd nog meer Fun Facts over Disney Cruise Line :

- De Disney schepen zijn geschilderd in de kleuren van Mickey Mouse – zwart, wit, geel en rood. Zwart voor de onderkant, wit voor de bovenstructuur, een gele lijn en twee gigantische rode schoorstenen, elks met het Disney Cruise Line Mickey Mouse logo.

- Disney Cruise Line is de eerste cruise line met gele reddingssloepen ipv de traditionele reglementaire oranje kleur. Disney heeft hiervoor de speciale goedkeuring gekregen van de U.S. Coast Guard om zijn reddingssloepen in de gele kleur te schilderen, zodat ze zich konden houden aan de kleuren van Mickey en thema van het schip.

- Het schip Disney Magic is gebouwd in 2 helften… elks 100 miles van elkaar! Een deel van het schip is gebouwd in Ancona, Italy en vervolgens vervoerd over het water naar de andere helft Marghera (juist buiten Venetië) om perfect tegen elkaar te worden bevestigd..

2007OctoberDisneyCruise25thAnniversVanavond hebben we gereserveerd in Palo, een Italiaans restaurant op de bovenste verdieping van het schip. Dit restaurant moet je op voorhand reserveren en is enkel voor volwassenen. De keuken is hier ongelofelijk fijn en de moeite waard. Omdat hier een “dresscode” is, zullen we opnieuw ons kostuum en mooi kleedje (een ander natuurlijk) moeten aandoen. Dit is echt geen probleem en maakt ook deel uit van onze vakantie.

20100924_XingDay02_Palo

Op het moment dat we dit schrijven bevinden ons exacte op volgende coördinaten : 28° 54.23’ N - 035° 44.26’ W en hebben we een snelheid van 21,2 kts (tijd 17:37). Misschien eens leuk om in te voeren in Google Maps en te kijken waar we werkelijk zijn. We kunnen jullie garanderen dat er rondom ons niets anders dan water is, zonder één ander schip of land. Dit geeft een gevoel dat de oceaan gigantisch machtig is en dit schip slechts een speelbal is op de golven.

Geen opmerkingen: