vrijdag 1 oktober 2010

Zondag 26 september 2010 – Water en veel zon

CaribbeanNightVandaag zijn we al een heel aantal mijlen dichter richting Amerika gevaren. Rondom nog steeds veel water, geen land, geen schepen en veel zon. De oceaan is rustig, dus tijd om te genieten van het zonnig weer. Vanmorgen nog even een tekenles gaan volgen. Vandaag was het Remy (Ratatouille) en Eeyore (Winnie the Pooh), het was niet echt makkelijk, maar moeilijk gaat ook.

Na de tekenles, tijd om een voordracht te gaan beluisteren over de verschillende Disney themaparken en de verschillende innovaties binnen deze parken. Het ontstaan van een centrale ingang voor een pretpark, de rondritten met wagentjes welke zijn aangepast aan de attracties, de unieke vervoermiddelen zoals de monorail en “People Mover” zijn allemaal ontsproten uit de magische gedachtewereld van Walt Elias Disney.

TinkMet deze gedachtegang proberen wij zelf ook te leven en te genieten van de prachtige dingen des leven, schoon hé!

Onze interesse voor Disney is niet louter de parken, maar ook de gedachten, de architectuur en filosofie. Het is zo geweldig om zoveel glimlachende mensen te zien, die houden van hun werk en tevens je dag goedmaken met die simpele “bedankt”, “hallo” of “Leuk je te mogen ontmoeten”. Dit is iets wat we in het dagelijkse leven veel te hard missen of zelf niet doen.

mic-min03 Na een tijdje in het zwembad te hebben gehangen, was het alweer tijd om te gaan eten. Vanavond een Caraibisch menu met kleurrijke bediening. Na het eten staat er een show op het programma met een illussionist “Jason Bishop” en daarna nog even vertoeven in Bar “Sessions” om te gaan luisteren, samen met Chris & Shannon naar enkele bekende songs van The Beatles, gespeeld op piano.

MeTime_trans Omdat we onze ogen nog juist kunnen openhouden gaan we nog naar een show met Komiek “Heath Hyche”. Een mooie afsluiter van de dag en voor de laatste maal moeten we onze klok nog 1 uur terugdraaien.

Vandaag een fotoreeks over de verschillende restaurants aan boord van de Disney Magic. Er zijn 4 restaurants, namelijk Lumière, Parrot Cay, Animator’s Palate en Palo. De eerste 3 zitten in het roterende systeem, zoals eerder geschreven en voor Palo moet je reserveren, smakelijk !

20100926_XingDay04_Restaurants

Geen opmerkingen: