vrijdag 1 oktober 2010

Dinsdag 28 september 2010 – St. Maarten

StMaarten2 Vandaag het eiland Sint Maarten, dit is voor ons niet de eerste keer dat we hier een bezoekje brengen aan dit zonovergoten oord.

Sint Maarten is een eiland in de Caraïbische Zee, genoemd naar de heilige Maarten. Het ligt 240 kilometer ten oosten van Puerto Rico, en zuidelijk van Anguilla, en behoort tot de Kleine Antillen.

PirateFlag Sint Maarten is verdeeld in een Frans en een Nederlands deel, die respectievelijk Frans en Nederlands als officiële taal hebben. Het lijkt net wel België, alleen het weer is hier veel zonniger. De voertaal op het eiland is echter Engels, doordat de bevolking grotendeels afstamt van Engelstalige slaven.

De totale oppervlakte van het eiland bedraagt 87 km². De totale lengte van de grens tussen het Nederlandse en het Franse deel van het eiland bedraagt 10 km. Er is vrij verkeer tussen beide eilandsdelen.

minniesnorkelcleaned We hebben gekozen voor een uitstap met een Catamara. Deze bracht ons tot op een plaats waar we konden gaan zwemmen en snorkelen in het glasheldere water. Aan boord werden we ook voorzien van de nodige verfrissingen en broodjes, zodat we er een unieke belevenis van konden maken. ‘s middags zijn we met de watertaxi nog een bezoek gaan brengen aan het stadje.

hard_rock_cafe_logoDaar vonden we dan ook de Hard Rock Shop met daarnaast het café in aanbouw. Ze zullen nog goed moeten doorwerken, want veel was er nog niet echt te zien. St. Maarten heeft dit jaar ook te kampen gehad met een tropische storm en dat was op bepaalde delen nog wel te zien.

Walter, jouw bestelling van de pins in HRC is uitgevoerd, dus begint maar al te sparen.

20100928_StMaarten

 

 

 

 

 

 

 

 

PirateNightPirateGroup-1 ‘s avonds tijd voor de deck-Party “Pirates IN the Caribbean”, de party waar we even hebben moeten op wachten. Die avond is iedereen verkleed als piraat en barst het feest los op het schip. Alle Disney-karakters komen mee feesten en de slechte karakter, zoals Kapitein Haak gaan een gevecht aan met de goede karakters zoals Mickey en zijn vrienden. We weten natuurlijk hoe dit allemaal afloopt en alles wordt afgesloten met een spetterend vuurwerk midden op de oceaan.

Ahoy_transArghYouAPirateAlles dat nog niet genoeg is wordt er ‘s avonds nog een buffet gepresenteerd met zowel vis, vlees als dessert “a volonté”, aan eten zeker geen te kort. Moe van het feesten en de dag in het water zijn naar onze kajuit gegaan om te gaan slapen. Morgen staat er Tortola op het programma.

20100928_StMaarten_Pirates

2 opmerkingen:

hrcwalter zei

He Sally en Peter , reuze bedankt hoor ! Ik zal mijn best doen om te sparen voor zondag 10 oktober in Schiphol ...
Amuseer jullie nog en fijn om de blog terug te zien.
cheers
Walter en Marleen

Anoniem zei

hey,

Sorry voor dit late bericht, hebben het een beetje druk gehad de laatste weken. hopen alvast dat jullie nog een leuke vakantie hebben.
Groetjes,

Ellen en Gina