maandag 20 september 2010

Maandag 20 september 2010 – Gibraltar

Gibraltar2 Vanmorgen om 7:00u zagen we al de eerste lichtjes van Gibraltar aan de horizon. Nog even tijd om te blijven liggen, maar al snel konden we van boord. Onze uitstap was door de lage bewolking uitgesteld tot ‘s middags, want bovenop de rots zouden we niet veel zien. Daarom zijn we even gaan wandelen in de straatjes van Gibraltar. ‘s middags zijn we terug gewandeld naar het schip waar onze uitstap begon naar de rots. Boven aangekomen kregen we een spectaculair zicht over de stad en de haven met in de verte het Disney schip “Magic”. Natuurlijk waren ook de beroemde bewoners van de rots aanwezig, namelijk de apen. We hebben verschillende families gezien. We moesten wel opletten voor onze bezittingen, want ze gaan hier graag met lopen. Tijd om nog even rond te wandelen en dan opnieuw naar beneden met de kabellift. Opnieuw een wandeling naar het schip, want we mogen zeker niet te laat komen, anders zien we het schip zonder ons vertrekken.

‘s Avonds nog wat bijpraten met onze tafelgenoten en de avond rustig afsluiten met een drankje.

FlagGibraltar Even nog wat informatie over Gibraltar. Gibraltar is een overzees gebiedsdeel onder soevereiniteit van het Verenigd Koninkrijk: een zgn "Crown-dominion". De stad ligt op een landtong in het uiterste zuiden van het Iberisch Schiereiland. Het gebied grenst aan Spanje en aan de Straat van Gibraltar. De Rots van Gibraltar is in de klassieke literatuur een van de Zuilen van Hercules; de andere zuil zou aan de overzijde staan bij Ksar Seghir op de Marokkaanse kust.

De naam Gibraltar is een vervorming van "Djebel Tarik", en is afkomstig van de Moorse krijgsheer Tarik ibn Zijad die daar in 711 met zijn troepen overstak vanuit Noord-Afrika. De rots kreeg de naam Djebel Tarik (berg van Tarik) waarna het via verbastering Gibraltar werd.

 

20100920_Gibraltar

Geen opmerkingen: