donderdag 16 september 2010

Donderdag 16 september 2010 – Barcelona

SpainFlag Vroeg uit de veren. Om 4:00u stond de taxi al voor de deur om ons op te halen.

Onze vlucht is goed verlopen en voor we het wisten stonden we al op Spaanse bodem. Met de taxi zijn we naar het hotel gebracht, maar het appartement was nog niet klaar. Gelukkig konden we onze bagage in een afgesloten ruimte zetten, zodat we dadelijk de stad konden ontdekken. IMG_0890 Via de vele mooie straten zijn we al dadelijk bij het eerste Gaudi huis beland, maar dit staat morgen op het programma. Ondertussen hadden we al een telefoon ontvangen van Chris & Shannon, zodat we ze konden opwachten aan hun hotel. Samen zijn we dan verder gewandeld langs La Rambla. Op het einde van de toeristische straat zijn we op de Barcelona Bus Turistic gestapt. Bedankt PJ voor de tip ;-)

IMG_0854 Via deze route hebben we kunnen genieten van de vele monumenten en gebouwen van Barcelona. De rode busroute heeft ons helemaal tot aan de Miramar gebracht waar we via een kabelbaan naar Port Vell zijn gegaan.

Tijd om te eten, samen met onze vrienden, ondertussen zijn we al met z’n achten, zijn we beland in een typische tapas-bar waar we heerlijk hebben genoten van de verschillende tapas, samen met een glaasje Spaanse wijn.

Honey_Designs_Hola_Amigos_26Via de kleine straatjes van Barri Gotic zijn we terug naar ons appartement gewandeld. Nog een mooi avondzicht op het Gaudi-huis en dan onder de wol voor een volgende dag in Barcelona.

20100916_Barcelona01

2 opmerkingen:

eddy theunis zei

Dag Peter @ Sally,
Ik zie dat jullie weer goed bezig zijn.
En tof dat ge Uw Amerikaanse vrienden zo goed hebt opgevangen/rondgeleid in België.

Nog veel plezier op de 'grote oversteek'.

Groetjes,
Eddy T

Peter zei

Hallo Peter & Sally, blij te horen dat jullie van de bustrip hebben genoten. PJ