zaterdag 9 oktober 2010

Donderdag 7 oktober 2010 - “Backstage Magic”

Vandaag gaat er weer een stukje droom in vervulling. In 2008 hebben we achter de schermen geweest van het Disneypark Magic Kingdom. Vandaag gaan we achter de schermen van Disneyworld. Dit wil zeggen dat we vandaag de 4 parken gaan bezoeken onder begeleiding van castmembers van Disney Institute.

De start is in Epcot waar we de bus opstappen om naar de eerste stop te rijden “The Central Warehouse”, de plaats waar alle voertuigen uit de attracties en vele andere accessoires worden gemaakt en nagekeken. We zien al dadelijk de wagentjes van space Mountain, Dinosaur, Expedition Everest, maar ook de vele uithangborden, ramen van Main Street en de dieren van de Jungle cruise.

De volgende stop is achter de schermen van “The American Adventure”, een vol-automatische theatershow die het verhaal verteld over Amerika. Alles wordt hier gestuurd door één persoon en wij kunnen zien hoe alles automatisch verloopt, indrukwekkend.

In “The Magic Kingdom” brengen we een bezoek aan de ondergrondse gangen, die eigenlijk eerst zijn gebouwd met daarop het themapark. Deze gangen worden gebruikt door de cast members voor vlottere doorgang, gemakkelijkere herstellingen en ook om de cast members in het eigen omgeving te houden (dus geen astronaut in fantasyland). Mickey en zijn vrienden kunnen dan ook gemakkelijker overal verschijnen en terug verdwijnen van het toneel.

Na een lunch in de Wilderness Lodge in restaurant “Whispering Canyon” is het weeral tijd voor de volgende stop, “The Hollywood Studios”. Hier brengen we een bezoek aan de kostuumafdeling van Disney. Hier zien we verschillende naaisters aan het werk en zien we de eerste kledingstukken en versiering van de nieuwe film “Tangled”. Aan de muur zien we ook enkele schetsen van kostuums die zijn gemaakt voor de Disney Cruise Line. Verder in de rondleiding zien we verschillende kledingrekken die bestemd zijn voor de shows op het Cruiseschip “Magic”. Het brengt dadelijk weer fijne herinneringen naar boven.

Volgende stop, achter de schermen van “Tower of Terror” waar we het mechanisme krijgen te zien van de liften en hoe alles werkt. Alles wordt hier regelmatig nagekeken door de bekende firma Otis.

In het laatste park Animal Kingdom stoppen we aan een hangar waar de wagens worden klaargemaakt voor de parade “Jungle Jammin’” Alles wordt hier extra getest en nagekeken, vooraleer de parade van start gaat.

Omdat in Disney World vele planten en bomen zijn, moeten ze wel ergens worden gekweekt en verzorgd. Dit is in “The nursery & treefarm” waar we dan ook een bezoek aan brengen. Hier zien we de verschillende struiken, bomen en hangplanten die we overal in Disney World terugvinden. Hier mogen we foto’s nemen, dus doen we dit ook. Van de andere plaatsen niet, om zo de magie te bewaren.

Om de rondleiding af te sluiten, mogen we de parade bijwonen in Animal Kingdom en daarna worden we weer naar Epcot gebracht. In totaal hebben we bijna 30 mijl rondgereden en hebben we zeer veel gezien wat de alledaagse bezoeker niet te zien krijgt.20101007_BackstageMagic

1 opmerking:

Anoniem zei

Een prachtige reis zijn jullie aan het maken, zeg. Martijn en Jeroen willen deze reis ook wel maken.
Ad en ik (vooral Ad, Ad en water gaat niet echt samen) blijven liever op het Europese vaste land.
Nog heel veel plezier gewenst vanuit een echt herfstig en koud Walik.
Heel veel groetjes van Ad, Marianne, Martijn en Jeroen van den Berk